Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά: 500 γρ φύλλο κρουστας 750 γρ κιμά […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
500 γρ φύλλο κρουστας
750 γρ κιμά μαγειρεμένο (χωρίς υγρα)
Μπεσαμελ (γράψω συνταγή παρακατω)
Βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα. Αρχίζουμε να βουτυρωνουμε ενα ενα τα φυλλα και να τα τοποθετούμε ένα ενα στη φόρμα (κρατάμε 2 φύλλα για να καλύψουμε στο τελος).

Βάζουμε το κιμά στη φόρμα ΚΡΎΟ όχι ζεστό, τον απλώνουμε γύρω γύρω στη φόρμα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μπεσαμελ αφού έχει λιγο κρυώσει .

Στο σημείο που είναι η τρύπα του κέικ κόβουμε προσεκτικά γύρω γύρω το φύλλο και αμέσως μετά τα φύλλα που κρέμονται έξω από τη φόρμα τα γυρνάμε προς τα μέσα για να κλείσει γύρω γύρω και μετά τοποθετούμε τα δύο φύλλα αφου τα βουτυρωσουμε που κρατήσαμε από πάνω και προσεκτικά τα βάζουμε και αυτα μέσα στη φόρμα. Κόβουμε πάλι προσεκτικά το φύλλο στη τρύπα της φόρμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Μπεσαμέλ:
3 κουπες γάλα
2 κσ βουτυρο
7 κσ αλεύρι
2 κροκους
Τυρί τριμμένο
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το τυρί αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση