Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Τέλειες νοστιμότατες τυροπιτούλες που αφήνουν μια υπέροχη γεύση και θες να απολαύσεις αμέσως και δεύτερη!

Υλικα: (Για περίπου 9 ατομικές ή 30 μικρά)
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΣΗ

Διαφήμιση

Για τη ζυμη:
500γρ αλεύρι που φουσκωνει
250γρ βούτυρο λιωμένο
220γρ γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού (το κρόκο τον κρατάμε για αλλειμα)
Μοσχοκάρυδο
Σουσάμι για πασπαλισμα (προαιρετικα)

Για τη γέμιση
400γρ φετα
1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1/2 κούπα κασέρι τριμμένο
1 αυγό χτυπημένο
Μοσχοκάρυδο, πιπέρι

Εκτελεση
Σε μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ριχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι, μοσχοκάρυδο στη προτίμηση μας. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε 20 μπαλιτσες από τη ζύμη.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα ,τη γραβιέρα και το κασέρι. Ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 μπάλες.

Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε στο τραπέζι μας και βάζουμε από τη γέμιση των τυριών. Διπλωνουμε στη μέση και κλείνουμε καλα δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο.

Τοποθετούμε τις τυροπιτες στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω και αφού διαλύσουμε το κρόκο με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τυροπιτες μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο.

Το πόσα κομμάτια θα βγουν εξαρτάται Πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα πλασουμε.

Το βούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ηλιέλαιο.

Διαφήμιση

Η Εκτέλεση είναι από κ. Αναστασια Βλαχου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά και πεντανόστιμα ντολμαδάκια
Επόμενο άρθροΤο περίφημο κέικ Ζέβρας, σε τρίχρωμη εκτέλεση