Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))” Μπες σήμερα κιόλας στην κουζίνα και ετοίμασε […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

Μπες σήμερα κιόλας στην κουζίνα και ετοίμασε τα ρολάκια κανέλας χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι αφράτα, αρωματικά και πολύ νόστιμα!

Υλικά
50γρ φρέσκια μαγιά
150γρμαργαρίνη
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1/3 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
αλεύρι όσο πάρει

Γέμιση
Κανέλα -ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μπωλ διαλύουμε με τα χέρια τη μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα βουτύρου- γάλακτος.

Δουλεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και κουβέρτα για μία ώρα.

Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ξαναζυμώνουμε.

Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.

Ανοίγουμε τη ζύμη

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο από πάνω ζάχαρη και κανέλα ή να βάλουμε πραλίνα φουντουκιού και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Φτιάχνουμε ρολό ξεκινώντας απο τη μεγάλη πλευρά και τυλίγοντας προς τα μέσα και κόβουμε σε ροδέλες.

Βάζουμε τα ρολά σε ταψί με κάποια απόσταση μεταξύ τους και τα αλείφουμε με αυγό.

Τα σκεπάζουμε με πετσέτα για 20 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 10 -15 λεπτά

Αλείφουμε με 3 κ.γ ζάχαρη 6 κ.σ νερό ανακατεύουμε

Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”