Η Συνταγή είναι από κ. Ευφροσυνη Χατζηκοσμιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υπέροχα ροξάκια λαχταριστά, καλύτερα και από ζαχαροπλαστείου!

ΥΛΙΚΑ
-3 αυγά
-1 ποτήρι σπορελαιο
-1ποτήρι γαλα
-1 μαγια
-1 baking
-και αλευρι 5 ποτήρια

Διαφήμιση

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε μεσα τα αυγα το σπορελαιο

Ζεσταίνουμε το γαλα οσο αντεχει το δάχτυλο μαζι με την μαγια

Και μετα τα ριχνουμε ολα μαζι στην λεκάνη και ανακατεύουμε

Τα αφηνουμε μιση ωρα να φουσκωσει.

Αφου γινει η ζύμη την κόβουμε στα δυο και το μισο το κανουμε κακάο

Μετα τα κανουμε μικρά μπαλακια τα ανοίγουμε πανω στον παγκο και τα τυλιγουμε μαζι και βγαινει αυτο το σχεδιο

Τα κόβουμε στρογγυλά μικρα αφου το Εχουμε κανει ρόλο

Τα αφήνουμε αλλη μιση ωρα να φουσκώσουν.

Ο φούρνος Στους 180βαθμούς

Για το σιρόπι:
-7ποτήρια νερο
-6 ζάχαρη ποτ.
-φλουδα απο λεμόνι
-κανελλοξιλο
-λιγο βανίλια

Αφού βράσει το σιρόπι κα ειναι ετοιμα τα ροξακια τα βουταμε μεσα στην κατσαρόλα για 3-4λεπτα και τα ξαναβαζουμε στο ταψί

Και στην συνέχεια ριχνουμε ολο το σιρόπι

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ευφροσυνη Χατζηκοσμιδου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤο ωραιότερο γλυκό από τα σιροπιαστά – Σαραγλί
Επόμενο άρθροΖουμερό κοτοπουλο ψητό στο φούρνο σαν σούβλας…