Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά
Για τη ζύμη
20 ml γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 μαγιά
50 γραμμάρια βούτυρο
1 βανίλια
350 γραμμάρια αλεύρι
Μισό ποτήρι νερού γιαούρτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Από πάνω
200 γρ. Ξινή κρέμα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 κρόκο αυγού
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Δες και αυτό!
Μοσχοβολούσα και πεντανόστιμη η Γουρνοπούλα από τη Μεσσηνία

Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα και προσθέστε μαγιά και ζάχαρη.
Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει.

Αναμίξτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ζυμώστε για δέκα λεπτά.
Τελειώνοντας ρίχνετε βούτυρο και ζυμώνετε ακόμη λίγο.
Η ζύμη μας θα είναι μαλακή.

Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη γέμιση εκτός από το κρόκο και την άχνη και φτιάχνετε την κρέμα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια .

Βάλτε τα όλα στο ταψί πάνω σε λαδόχαρτο και σκεπάστε τα.
Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Κάνουμε ενα βαθούλωμα σε κάθε μπαλάκι και γεμίζουμε με την κρέμα.

Δες και αυτό!
Παραδοσιακή συνταγή από την Ήπειρο: Λαχανοκεφτέδες

Αλοίφουμε με κρόκο τη ζύμη γύρω γύρω από τη κρέμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν ελφρά. Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.

via

xrysessyntages.gr

Διαφήμιση