Διαφήμιση

Υλικά

• 200 γρ.σκληρό τυρί
• 700 γρ. πατάτες
• 50 ml ελαιόλαδο
• 50 ml γάλα
• 350 gr.χοιρινό κιμά
• 2 αυγά
• άνηθο
• κρεμμύδια και σκόρδο (σύμφωνα με το γούστο σας).
• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζετε τις πατάτες και τις πολτοποιείτε. Προσθέστε το ασπράδι αυγού (1), το λάδι, το γάλα και το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο.Ζυμώνετε καλά.

2. Βάλτε το κιμά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ένα αυγό (1). Ανακατεύουμε καλά.

3. Κόψτε το τυρί σε μικρούς κύβους. Τώρα, κάθε ένας από αυτούς τους κύβους πρέπει να τυλιχτεί σε ένα μέρος κιμά. Τυλίξτε τις μπάλες κιμά με τον πουρέ πατάτας.

Διαφήμιση

4. Λαδώνετε ένα ταψάκι και τοποθετήστε τις μπάλες μέσα σε αυτό. Μπορείτε να τα αλείψετε με κρόκο αυγού και με τριμμένο τυρί. Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 190 ο ° C .

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΑπό τους ωραιότερους κουραμπιέδες χωρίς αυγά που θα έχετε φτιάξει και δοκιμάσει