Η Συνταγή είναι από κ. Στέλλα Ζαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Γίνεται πάρα πολύ νόστιμο και αφράτο..

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι γ όλες τις χρήσεις
2 φακελακια μαγια
1 κουταλακι του γλυκου ζαχαρη
2 κουταλακια του γλυκου αλατι
4-5 κουταλιες της σουπας λαδακι
700 γρ νερο χλιαρό
Σουσάμι (προαιρετικά )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ανακατατευουμε ολα τα υλικα καλά και μετα σκεπαζουμε το μπολ με το καπακι του και το βάζουμε στο ψυγειο για 12 ωρες

Την επομενη μερα πασπαλίσουμε με λιγο αλευρι κι κάνουμε ενα μικρό ζύμωμα ,αναβουμε το φουρνο στους 250 βαθμους και βαζουμε μεσα μια γαστρα αδειανη με το καπακι της.

Αφου κάψει ο φουρνος βγαζουμε με προσοχη την γαστρα , να μην καουμε και ριχνουμε το ζυμαρι μας με το διπλωμα προς τα πανω και αν θελουμε ρίχνουμε σουσάμι .

Σκεπαζουμε με το καπακι και αφηνουμε να ψηθει για 40 λεπτα και μετα ξεσκεπαζουμε και αφηνουμε για 10-15 λεπτά ακομα…(οι χρόνοι ενδεικτικοί ανάλογα τ φούρνο σας )

*τη γάστρα δεν τη λαδωνουμε ουτε βαζουμε αντικολλητικο χαρτι…δεν προκειται να κολλησει το ψωμακι και επισης απο την αρχη που θα ανοιξουμε το φουρνο στους 250 βαθμους ή στους 230 αν ο φουρνος σας ειναι δυνατος και μεχρι να τελειωσουμε δεν αλλαζουμε τη θερμοκρασια.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Στέλλα Ζαννίκου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.