Η Συνταγή είναι από κ. Έφη Τιφτικίδου – “Stin koyzina Mmm… ou”.

ΥΛΙΚΑ
120 γρ ηλιελαιο
2 πορτοκαλια ακερωτα και αραντιστα
240 γρ χυμο πορτοκαλι
2 μεγαλα αυγα
2 πρεζες αλατι
400 γρ αλευρι γ.ο.χ. (δεν ειχα και εβαλα αλευτι που φουσκωνει μονο του) κοσκινισμενο
300 γρ ζαχαρη
1+1/2 κ γλ μπεικιν παουντερ
1+1/2 κ γλ σοδα μαγειρικης
200 γρ κουβερτουρα σε σταγόνες ( δεν ειχα και εκοψα κομματακια μια κουβερτουρα)
Λιγη λιωμενη κουβερτουρα για την επικαλυψη ( εγω εκανα ενα γλασο δικης μου επινοησης με 1 κουβερτουρα, ξυσμα απο 1 μικρο πορτοκαλι, 2 κ σ γαλα κακαο, 2 κ σ χυμο πορτοκαλι. Σας το συνιστω ανεπυφυλακτα θα ξετρελλαθειτε με τη γευση του)

Φορμα:
1 μεγαλη του κεικ βουτυρωμενη κσι αλευρωμενη

Φουρνος:
προθερμασμενος στους 160°C στις αντιστασεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Πλενουμε και κοβουμε τα πορτοκαλια στη μεση και μετα κάθε μισο στα 4. Με ψαλιδι αφαιρουμε τις ασπρες ινες, κσι τις ακρες. Βγαζουμε και τα κουκουτσια.

– Στο μπλεντερ βαζουμε τα πορτοκαλια, το λαδι, το χυμο, τα αυγα και το αλατι. Τα αλεθουμε να γονουν κρεμα.

– Σε μπολ βάζουμε το αλευρι, τη ζάχαρη, το μπεικιν παουντερ και τη σοδα και με κουταλι ανακατευουμε. Κανουμε λακκουβα στη μεση και ριχνουμε τα υγρα. Ανακατευουμε απαλα ισα να ενωθουν. Δεν παραδουλευουμε το μειγμα για να ειναι αφρατο.

– Προσθέτουμε τη σοκολατα και κανουμε ενα απαλο ανακατεμα

– Αδειάζουμε το μεογμα στη φορμα και ψηνουμε για 1 ωρα περιπου. Ελεγχουμε αν ψηθηκε μπηγοντας ενα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφιδα ( πρεπει να βγουν καθαρα).

– Μολις το βγάλουμε το βαζουμε με τη φόρμα πανω σε σχαρα 10′ να κρυωσει, το αναποδογυροζουμε στην πιατελα μου και μετα γλασαρουμε.

Για το γλασο
Σε μπειν μαρι ρίχνω τη σοκολατα και μολις αρχισει να λιωνει ολα τα υπολοιπα υλικα.

Ανακατεύουμε καλα και μολις ομογενοποιηθουν κατεβαζουμε και γλασαρουμε το κεικ μου.

Η Συνταγή είναι από κ. Έφη Τιφτικίδου – “Stin koyzina Mmm… ou”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠολύ ωραία γευστική αλμυρή γαλατόπιτα!
Επόμενο άρθροΠολύ νόστιμη και λαχταριστή μακαρονάδα τσουχτή! Ένα ξεχωριστό μανιάτικο φαγητό