Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Με πολύ λίγα υλικά..

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1/4 του φλιτζανιού και λίγο πιο κάτω ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 καλά γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 με 3 κουταλιές σούπας νεράκι εάν χρειαστεί
ξύσμα από πορτοκάλι
2 σοκολάτες κουβερτούρες σύνολο 250 gr
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη ανακατεύετε με το σύρμα τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού να λιώσει η ζάχαρη στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο το ελαιόλαδο το αλεύρι με το baking powder το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε

Αν δείτε ότι είναι πολύ πηχτό το μείγμα τότε ρίχνετε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας νεράκι λαδώνετε ένα μικρό ταψάκι 20 X 20 και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μόνο για 30 λεπτά

Στην συνέχεια βγάλτε το κέικ από το φούρνο και λιώστε σε μπεν μαρί τις 2 σοκολάτες με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, περιχύνετε το κέικ και αφήστε να παγώσει

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚυδώνια ψητά – Το πιο απλό, γιορτινό, μυρωδάτο επιδόρπιο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού
Επόμενο άρθροΑλμυρά ψωμάκια