Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou  – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

ΥΛΙΚΑ:

6 αυγά ίδιου μεγέθους,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
100 ml γάλα,
100 ml σπορέλαιο,
2 βανίλιες,
1 μισή κούπα περίπου αλεύρι φαριναπ,
λίγο αλάτι,
1 μορφατ μεταλλικό κουτί,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ)
100 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα
2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο!

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα ασπράδια, με το αλάτι και τη μίση ζάχαρη να αφρατεψουν και να στέκεται σε σφιχτή μαρέγκα! Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, τις βανίλιες και το σπορέλαιο!

Ενσωματώνουμε τα δυο μίγματα απαλά με μαριζ και τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα, στο ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμενο για περίπου 5 με 6 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Το βγάζουμε και το αναποδογυριζουμε σε λαδόκολλα και το ρολαρουμε για να του δώσουμε την φόρμα του! Το αφήνουμε να κρυώσει!

Στην συνεχεία χτυπάμε την μορφατ με το ζαχαρούχο σε σφιχτή σαντιγί, ανοίγουμε το παντεσπάνι, τοποθετούμε την σαντιγί, ρίχνουμε την σοκολάτα και το ρολαρουμε!Διακόσμηση δική μας!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou  – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤραγανό Σαραγλί Ξάνθης που λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΕύκολα Παξιμάδια με φυστίκια Αιγίνης. Πάνε τέλεια με τον καφέ!