Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Ερμιονη Ερμιονη – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”. Υλικα : 1.400gr μοσχαρι χτενι 2 κρεμμυδια 2 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Ερμιονη Ερμιονη – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.

Υλικα :
1.400gr μοσχαρι χτενι
2 κρεμμυδια
2 πιπεριες πρασινες
2 πιπεριες κοκκινες
1 κονσερβα καλαμποκι
Μαιντανο
800 gr μανιταρια
250 ml κρεμα γαλακτος
Ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι

Εκτελεση:
Κοβουμε σε μικρα κομματια το κρεας και αφου το σοταρουμε ελαφρα στο ελαιολαδο ,προσθετουμε νερο και το αφηνουμε να βρασει.

Σε μια αλλη κατσαρολα βαζουμε ελαιολαδο , το κρεμμυδι σε χοντρα φετακια ,τις πιπεριες και τα μανιταρια. Μολις μαραθουν ριχνουμε το κρεας και λιγο απο το ζωμο που εβρασε το κρεας και το καλαμποκι.

Μολις παρει την πρωτη βραση προσθετουμε την κρεμα γαλακτος ,αλατι και πιπερι και το αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα . Τελος ριχνουμε τον μαιντανο , ανακατεβουμε και σβηνουμε το ματι .

Υλικα για το ρυζι :
1 μεγαλο ποτηρι ρυζι κιτρινο για πιλαφι
1/4 του ποτηριου κριθαρακι
Ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι
2,5 ποτηρια απο το ζωμο του κρεατος (μοσχαρι)

Εκτελεση :
Βαζουμε στην κατσαρολα ελαιολαδο και το κριθαράκι και τσιγαριζουμε μέχρι να παρει καφε χρωμα

Επειτα ριχνουμε το ρυζι ,το ζωμο απο το κρεας ,αλατι και πιπερι και το αφηνουμε να σιγοβρασει σε πολυ χαμηλη φωτια μεχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Η Συνταγή είναι της κ. Ερμιονη Ερμιονη“Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.