Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Κούκου Δάφνη Λεμονάκη Eleni Koutrintze – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξυνω το κολοκύθι απ’εξω με το πιλερ και το κόβω φέτες στρογγυλές περίπου ένα δάχτυλο.

Διαφήμιση

Αφαιρω την ψύχα απο το κεντρο και μένει ένας κρίκος…κάθε κολοκύθι βγάζει…18-22 κομμάτια.

Βάζω τους κρίκους σε ασβεστόνερο για 8 ώρες…μετα τους πλένω πολύ καλά και τους ζεματίζω δυο νερά με ενα κουτ γλ ξινό κάθε φορά.

Μετα το πρωτο ζεματισμα κόβω κάθε κρίκο στην άκρη και τον τυλιγω σαν σαλιγκάρι και στερεωνω με οδοντογλυφίδα.

Τα βάζω όλα σε πετσέτα να απορροφήσει τα νερά και ετοιμαζω το σιροπι..

Βραζω ενα κιλό ζάχαρι με 2,5 ποτήρια νερό …μια πρέζα αλάτι ενα κλαδάκι αρμπαροριζα…και μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνω μέσα τα κομάτια τα αφήνω να πάρουν δυο τρεις βρασεις και κλείνω την κουζίνα.

Την επόμενη μέρα ξαναδενω το γλυκό αφού προσθέσω λίγο ξινό

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Κούκου Δάφνη Λεμονάκη Eleni Koutrintze – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολος Κορμός με μερέντα και φουντούκια – Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο
Επόμενο άρθροΤουμπανογλυκό – Σπιτικό γλυκό μιλφέι