Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Κούκου Δάφνη Λεμονάκη Eleni Koutrintze – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))” ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Κούκου Δάφνη Λεμονάκη Eleni Koutrintze – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξυνω το κολοκύθι απ’εξω με το πιλερ και το κόβω φέτες στρογγυλές περίπου ένα δάχτυλο.

Αφαιρω την ψύχα απο το κεντρο και μένει ένας κρίκος…κάθε κολοκύθι βγάζει…18-22 κομμάτια.

Βάζω τους κρίκους σε ασβεστόνερο για 8 ώρες…μετα τους πλένω πολύ καλά και τους ζεματίζω δυο νερά με ενα κουτ γλ ξινό κάθε φορά.

Μετα το πρωτο ζεματισμα κόβω κάθε κρίκο στην άκρη και τον τυλιγω σαν σαλιγκάρι και στερεωνω με οδοντογλυφίδα.

Τα βάζω όλα σε πετσέτα να απορροφήσει τα νερά και ετοιμαζω το σιροπι..

Βραζω ενα κιλό ζάχαρι με 2,5 ποτήρια νερό …μια πρέζα αλάτι ενα κλαδάκι αρμπαροριζα…και μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνω μέσα τα κομάτια τα αφήνω να πάρουν δυο τρεις βρασεις και κλείνω την κουζίνα.

Την επόμενη μέρα ξαναδενω το γλυκό αφού προσθέσω λίγο ξινό

Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Κούκου Δάφνη Λεμονάκη Eleni Koutrintze – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”