Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά
10 φέτες ψωμί του τόστ
10 κοφτές κ.σ. Μερέντα ή Νουτέλα
3 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 αυγά χτυπημένα
4 κ.σ. γάλα
1 καψουλίτσα βανίλιας
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Παίρνετε το ψωμί του τόστ και με τη βοήθεια ενός πλάστη ή χοντρού ποτηριού “ρολάρετε” τις φέτες πιέζοντάς τες μια μια ώστε να γίνουν πιο λεπτές και πλατιές.

Δες και αυτό!
Γλυκό διαίτης! Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας και τρως απεριόριστα! Η συνταγή που θα λατρέψεις…

Απλώνετε σε στην άκρη κάθε φέτας ψωμιού 1 κ.σ. μερέντα ή νουτέλα ξεκινώντας από τη μια πλευρά απλώνοντας την ποσότητα προς την άλλη κάθετα. Στρώνετε πάνω από τη μερέντα μια σειρά φέτες μπανάνας και τυλίγετε το ψωμί σε σφιχτό ρολό. Το στερεώνετε με οδοντογλυφίδες.

Αναμιγνύετε σε ένα πλατύ μπολ το γάλα με τα αυγά και τη βανίλια. Σε ρηχό πιάτο αναμιγνύετε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Ζεσταίνετε σε μέτριο τηγάνι το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Κυλάτε κάθε ρολό στο μείγμα αυγό-γάλα μέχρι να καλυφθεί πλήρως και το τηγανίζετε από όλες τις πλευρές μέχρι το ψωμί να πάρει ένα μελί χρώμα.

Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα “κυλάτε” στο μείγμα με τη ζάχαρη και τη κανέλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα ρολά. Τα σερβίρετε ζεστά.

Δες και αυτό!
Βυζαντινό με θεϊκή γεύση. Ένα ξεχωριστό σιροπιαστό γλυκό!

sintayes.gr

Διαφήμιση

Δες και αυτά...