Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)” Άπαιχτο πιάτο και σε γεύση και σε εμφάνιση! […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Άπαιχτο πιάτο και σε γεύση και σε εμφάνιση! Οι μελιτζάνες είναι καταπληκτικές..

ΥΛΙΚΑ
10 μελιτζάνες
Τριμμένες ντομάτες . Εγώ έβαλα ένα βάζο σάλτσα ντομάτας που είχα κάνει πέρσι.
2 κρεμυδια τριμμένα
2 δόντια λόρδο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
Τυρί φέτα γύρο στα 200 γραμμάρια
Ρεγκατο ή μιχ τυριών γύρω στα 200 γραμμάρια
Μισή κούπα κεφαλοτύρι ( εγώ αυτά τα τυριά είχα. )
3 αυγά
1,1/2 κούπα γάλα φρέσκο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν για λίγο .

Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια, ρίχνουμε το σκόρδο,την ντομάτα και το αφήνουμε να βράσει 15 λεπτά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Στο τέλος αφαιρώ τα σκόρδα.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μία στρώση μελιτζάνες, βάζουμε μία στρώση σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε και από τα τρία τυριά, ξαναβάζουμε μία στρώση μελιτζάνες, ξανά σάλτσα ξανά τυριά τελευταία πάνω βάζουμε πάλι μία στρώση μελιτζάνας λίγο σάλτσα, τα τυριά .

Χτυπάμε 3 αυγά μία και μισή κούπα γάλα λίγο πιπέρι και περιχύνουμε αφήνουμε 15 λεπτά να το απορροφήσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά

Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”