Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πωπω νοστιμιά!!! Όνειρο το σαραγλί, με σούπερ υλικά, που με το μαστιχελαιο θα απογειωθεί η γεύση του !

Υλικά
1 πακετο κρουστα..εγω εβαλα βηρυτου
150γρ καρυδια ωμα
150γρ αμυγδαλα ωμα
250 γρ βουτυρο Lurpak
1 κουτ του γλυκου κανελα
1/2 κουτ του γλυκου γαριφαλο
φιστικι αιγινης για το πασπαλισμα

Διαφήμιση

Για το σιροπι
2 κουπες νερο
3 ζαχαρη
3 κουτ σουπας μελι
5 σταγονες μαστιχελαιο
χυμο απο μισο λεμονι
φλουδα απο λεμονι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα καρυδια και τα αμυγδαλα στο μπλεντερ και ανακατευουμε μαζι την κανελα και το γαρίφαλο

Ανα δυο φυλλα ρίχνουμε επανω μείγμα, γεμιση και με μια βεργα το διπλωνουμε σε ρολακια το σουρωνουμε οσο μπορουμε με τα χερια και στο τελος το κόβουμε σε κομματια.

Ρίχνουμε πανω το λιωμενο βουτυρο και το αφήνουμε για 15 λεπτα να απορροφησει καλα ολο το βούτυρο

Το ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα.

Βράζουμε το σιροπι για 10 λεπτα, ρίχνουμε ζεστο σιρόπι σε ζεστο γλυκό…..ζεστά και τα δυο οχι καυτά

Πασπαλιζουμε με το φιστίκι..!!

Η παραπάνω συνταγή ειναι διπλή δοση!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΓια οτιδήποτε καεί στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΤέλεια τυροπιτάκια κουρού, γεμάτα νοστιμιά