Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. Xrisa Nikos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για το κεικ:

2 φλιτζάνια ζάχαρη
Εναμισι φλιτζ ελαιόλαδο
4 αβγα
1 και 1/4 φλιτζ γαλα
1 βανίλια
Ξυσμα πορτοκαλιου
1 φλιτζάνι σταφίδες
Μερικα καρυδια σπασμενα
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
Αλευρι βαζω με το ματι οσο σηκωσει ωστε να γινει ενα παχυρευστο μείγμα κεικ.

Εκτελεση
Χτυπαμε πολυ καλα τη ζαχαρη με το λάδι.

Προσθέτουμε ενα ενα τα αβγα. Χτυπάμε καλα. Επειτα το ξυσμα και τη βανίλια και μετα το γάλα.

Ρίχνουμε το αλευρι ανακατεμενο με το μπεικιν και χτυπαμε ελαχιστα ωσπου να ενσωματωθει. Τελος ρίχνουμε τις σταφιδες που εχουμε μουλιασει πρωτα σε νερο και τα καρύδια.

Ψήνουμε στους 170-180 για μια ωρα.

Για το γλασο
Λιωνουμε μια λευκη κουβερτούρα με ενα κουταλακι βιταμ.

Απο πανω εχουμε ρίξει μερεντα που επισης ζεστανα.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Xrisa Nikos “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.