Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υπέροχο κέικ όλο άρωμα και γεύση. Από τα πιο αγαπημένα!

Υλικά
σε ταψί 35×25

200 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
300 γρ αλεύρι
2 πορτοκάλια
2κ.γ μπεικιν
2 κ.γ βανίλια
2 αυγά

Γλασσο
150 γρ άχνη ζάχαρη
50 γρ λιωμενο βούτυρο
2κ.σ χυμό πορτοκαλιού( τα ανακατεύουμε όλα μαζί )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν

Λιώνουμε 150 γρ βούτυρο αφήνουμε κριωσι
Προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Και χυμό από τα δύο πορτοκάλια
Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα

Ανακατεύουμε το μπεικιν κ την βανίλια με το αλεύρι Και τα προσθέτουμε και αυτά
Χτυπάμε καλά

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και Ρίχνουμε το μίγμα μέσα ψήνουμε στους 170 βαθμούς
για 20 – 25 λεπτά

Αφού κρυώσει Ρίχνουμε το γλασσο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο κιουζέλ γεμάτο αρώματα!
Επόμενο άρθροΚλασσική Συνταγή για Σπετσοφάι