Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Θαυμάσιο κέικ αφράτο και μυρωδάτο!

Διαφήμιση

Υλικά
3 φλυτζάνια τσαγιού φαρίνα
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 του φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζάνι τσαγιού τσαγιού καρύδια
2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένο καρότο
1 πορτοκάλι τον χυμό του
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη καλά στο μίξερ, προσθέτουμε το καρότο στο χονδρό του τρίφτη τα καρυδιά σχεδόν λιωμένα στο μουλτι την κανέλα, το γαρύφαλλο το χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν την σόδα το αλεύρι στο μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη

Ανακατεύουμε καλά.Ψήνουμε σε λαδωμένη φόρμα στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. (έχουμε προθερμάνει το φούρνο για 5 λεπτά νωρίτερα)

Αν θέλετε σε κατσαρολακι ζεσταίνετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη με 2 κουταλιές σούπας νερό κ ρίχνετε από πάνω

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΩραία συνταγή για μηλόπιτα, με ξεχωριστή γεύση και εμφάνιση
Επόμενο άρθροΧειμωνιάτικο και εορταστικό γλυκάκι με μήλα, κανέλα και ρόδι