Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

Για 4 άτομα
12 μπουτάκια κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δες και αυτό!
Τσιζκέικ μήλου

Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε στα μπούτια κοτόπουλου περιμετρικά 3 κάθετες τομές από πάνω προς τα κάτω.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε καλά τα κομμάτι του κοτόπουλου, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από παντού.
Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο το αλεύρι.

Προσθέτετε το μέλι, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
Μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το φασκόμηλο, τον δυόσμο και το δενδρολίβανο, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τραπεζιού σε ένα πυρέξ

Δες και αυτό!
Κυπριακή πίτα με κοτόπουλο, τυρί κρέμα και λιαστή ντομάτα

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πάρει ωραίο χρώμα.

alexandrospapandreou

Διαφήμιση