Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:

200 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 φράουλες πολτοποιημένες στο multi
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φάκελο ζελέ φράουλας
100 ml βραστό νερό
200 ml γάλα εβαπορέ

Διαφήμιση

Για τη διακόσμηση:
300 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες

Για τη βάση:
Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi, τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως και να έχετε μια υγρή ζύμη.

Το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, ή σε απλό ταψάκι διαμέτρου βάσης 20 εκ. και το στρώνετε ισομερώς σε όλη τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη γέμιση:
Βάζετε σε μεγάλο μπολ τα 300 γρ. τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτετε τη βανίλια, τα 100 γρ. ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.

Παίρνετε 5 φράουλες, τις κόβετε στα τέσσερα, τις προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο, ρίχνετε το μείγμα πάνω στη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Πολτοποιείτε τις 5 φράουλες στο multi. Ρίχνετε το ζελέ φράουλας σε 100 ml βραστό νερό και ανακατεύετε να διαλυθεί πλήρως, χωρίς να προσθέσετε το κρύο νερό. Προσθέτετε τις πολτοποιημένες φράουλες και αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Διαφήμιση

Σε μπολ βάζετε το υπόλοιπο 200 γρ. τυρί κρέμα, την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη [100 γρ.] και το γάλα εβαπορέ και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τμηματικά το μείγμα ζελέ και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί πλήρως.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το μείγμα πάνω από το μείγμα cheesecake, ισιώνετε την επιφάνεια και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για 1 περίπου ώρα.

Κόβετε σε φέτες τις φράουλες για διακόσμηση και διακοσμείτε το cheesecake. Κόβετε και σερβίρετε.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤούρτα αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΕλαφριά Τούρτα ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα λευκής σοκολάτας