Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
????????
Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

175 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
175 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
6 αυγά
ξύσμα ενός λεμονιού
βούτυρο
ζάχαρη ψιλή κρυσταλλιζέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά ελαστική κρέμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, αρωματίζετε με σκόνη κανέλας και ρίχνετε τα τριμμένα αμύγδαλα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να επιτύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Δες και αυτό!
Τραγανές Φτερούγες κοτόπουλο με σπιτική πικάντικη σάλτσα, μέλι και λάιμ

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα προσεκτικά να μην «πέσει» η κρέμα.

Αλείφετε με λίγο βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας.
Γεμίζετε την φόρμα με το παραπάνω μείγμα. Φροντίζετε να γεμίσει μέχρι τα 2/3 της φόρμας ώστε φουσκώνοντας να μην χυθεί απ’ έξω.

Δες και αυτό!
Γλυκιά… απόλαυση 5 διαφορετικών γεύσεων με 5 διαφορετικές στρώσεις

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C και ψήνετε την πίτα για 50’.
Σβήνετε τον φούρνο και την αφήνετε μέσα για 5’.
Τη βγάζετε από την φόρμα και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με ψιλή ζάχαρη.

Δείτε περισσότερα :  ucook

Διαφήμιση