Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ένα ωραίο σιροπιαστό γλυκάκι…με ανάλαφρη γεύση καρύδας και γιαουρτιού!
Συνδυάζεται ωραία και με παγωτό βανίλια.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 6 αυγά σε μια λεκανιτσα με 1 κούπα τσ.ζάχαρη….(χτυπάμε με το σύρμα …δεν θέλει μίξερ)

Ρίχνουμε με σειρά στη συνέχεια:
1 κ.τσ.σπορέλαιο
400 γρ.γιαούρτι
4 βανιλιες και λίγο ξύσμα πορτ.
2 κουπες σιμ.χοντρό(κούπες τσαγιου.)
1 κούπα .φαριν απ
1 κούπα .καρύδα
1 σφ.κονιάκ
1 μπεικιν

30 νο. ταψί…
Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά σε προθερμ. φούρνο να πάρει ωραίο χρώμα στους 200β.

ΣΙΡΌΠΙ
4 κουπες ζαχαρη
5 κ. νερό
1 κ.σ.χυμο λεμ.

Το σιρόπι δε θέλει πολύ βράσιμο (10 λεπτά βράσιμο) και το παίρνει όλο σιγά σιγά….

Κρύο το σιρόπι…καυτο το γλυκο…αφήνουμε αρκετή ώρα…αργει να πάρει το σιρόπι και να φουσκώσει…

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.