Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
50 γρ σταφίδες ξανθές. 50 γρ αποξηραμένα κεράσια τα εβρασα σε μπρίκι με 150 μλ χυμό πορτοκάλι και 2 κσ λικέρ Αmaretto μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά και τα αφήνω να κρυώσουν. 2 φέτες ψιλοκομμένες γλυκό πορτοκάλι ξύσμα από μισό λεμονι
80 γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμενα μισοσπασμενα και ελαφρός καβουρδισμενα
50 γρ αμύγδαλα ωμά ξεφλουδισμενα αλεσμένα με 2 κσ αλεύρι να γίνουν πούδρα
Μισό κ γλ κανέλα. 1/4 κ γλ κακουλέ. 1/4 κ γλ μοσχοκάρυδο. μια βανίλια.μια πρέζα αλατι.1 φακελάκι μαγιά.2 αυγά χτυπημενα.150 γρ βούτυρο αγελαδινό.100 γρ ζάχαρη.200 μλ γάλα φρέσκο.αλευρι περίπου 670 -700 γρ γοχ
Για το αλειμα 50 γρ βούτυρο λιωμένο ζάχαρη και ζάχαρη άχνη.

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί και το βούτυρο να λιώσει ελέγχουμε να είναι χλιαρό όχι καυτό.

Βάζουμε τα 600 γρ αλεύρι στο μπολ βάζουμε την μαγιά ζάχαρη βανίλια αλάτι ανακατεύουμε βάζουμε το γάλα τα αυγά και ανακατεύουμε με πιρούνι βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι ζυμωνουμε και βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά για γίνει η ζύμη μαλακή σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει.

Χωριζουμε το ζυμάρι στην μέση κάνουμε 2 ΣΤΟΛΕΝ και αφήνουμε να φουσκώσει σε ελαφρός ζεστό φούρνο για 20 λεπτά.τα βγάζουμε από το φούρνο ανάβουμε να ζεσταθεί στου 170 β αέρα και ψήνουμε για 40 λ περίπου.

Μολις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλείφουμε με το βούτυρο Πάντου πασπαλιζουμε με ζάχαρη αφήνουμε 5-6 λεπτά πασπαλιζουμε και με άχνη τυλίγουμε σε λαδόκολλα η μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 10 – 15 μέρες όταν περάσουν η μέρες πασπαλιζουμε ξανά με άχνη και κόβουμε πολύ λεπτές φέτες.

Θα πρέπει να μεινει για 15 μέρες να στεγνώσει γιατί μέσα είναι σαν ζυμάρι.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣιροπιατσές αρωματικές μπουκιές ταψιού – φοινίκια…
Επόμενο άρθροΠανδαισία γεύσης – Πραγματικά υπέροχες πιτούλες γεμιστές με αλλαντικά