Υπέροχο ,αφράτο κι αρωματικό κέικ πορτοκαλιού με τρούφα... - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Υπέροχο ,αφράτο κι αρωματικό κέικ πορτοκαλιού με τρούφα…

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
4 αυγα
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κουπα χυμο πορτοκάλι
1 κουπα ζαχαρη
500 γρ. φαρινα
1 μεγαλο πορτοκάλι λιωμενο στο μουλτι
1 φακ. Τρουφα σοκολατας
3 βανιλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και κοβουμε σε κομματακια το πορτοκαλι και το αλεθουμε να γινει πουρες.

Στο μιξερ χτυπαμε το λαδι με τη ζαχαρη για 1-2′ , μετα ριχνουμε τα αυγα, χτυπάμε αλλα 2’…προσθέτουμε τον χυμό, τις βανίλιες…

Μετα ριχνουμε τον πουρε πορτοκαλιου και το αλεύρι , ανακατεύουμε με την μαριζ σιγά σιγά…. στο τέλος προσθέτουμε και την τρουφα…..

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα…. ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170° αντιστασεις για 1 ώρα…..

Μόλις γίνει και το ξεφορμαρουμε το περιχυνουμε με λιωμενη κουβερτούρα γαλακτος η το πασπαλιζουμε με αχνη ζάχαρη…..

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.