Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Σε αυτό το κέικ δε μπορείς να αντισταθείς!

Υλικά
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 + 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μεγάλα αβγά
2 φλ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη και καλά στιμμένη
1 φλ. κράνμπερις αποξηραμένα
1 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκαλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φαρινάπ (500γρ.)
1 πρέζα αλάτι

Για τη σως λευκής σοκολάτας:
1 φακελάκι σταγόνες λευκής σοκολάτας,
3 κ.σ. γάλα,
1 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη,
αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο για πασπάλισμα,
λίγα κράνμπερις

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε ένα ένα σταδιακά τα αβγά κι έπειτα το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στο στάδιο αυτό, ξεκινουμε να ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι και χυμό πορτοκαλιού, ξεκινώντας από το αλεύρι (και το μπέικιν), μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.

Διαφήμιση

Σταματαμε το μίξερ και με μια μαρίζ, ανακατεύουμε την κολοκύθα μέσα στο μείγμα μου και τέλος, τα κράνμπερις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια αλευριού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, σε αντιστάσεις για περίπου 50-60 λεπτά.
Βγάζουμε και ξεφορμάρουμε μετά από 5 λεπτά.

Αφού κρυώσει το κέικ, ετοιμάζουμε τη σως, βάζοντας το γάλα με τη μαργαρίνη στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να κάψει, όχι όμως να βράσει.

Προσθέτουμε τις σταγόνες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά.
Περιχύνουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με λίγα κράνμπερις επιπλέον και με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.