Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για το κεικ

500γρμ αλεύρι ανακατεμένο με ένα σακουλάκι μπεικιν παουντερ (Εμείς εδώ δεν έχουμε φαρινα)
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250γρμ βούτυρο λιωμένο
1 κούπα ζάχαρη
1 μπεικιν παουντερ
1βανιλια
1 κ.γλ. σόδα
2 πορτοκάλια (ξύσμα κ χυμό)
1 κούπα χλιαρό γάλα

Για την κρέμα σοκολάτας
2αυγα
120γρμ κακάο
200γρμ βούτυρο
1κουπα ζαχαρη
1/2 πορτοκάλι (χυμο)

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν Με μιξερ

(Ως γνωστόν εγώ δεν έχω μίξερ κ τα έκανα με αυγοδαρτη)

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κ Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα με λαδόκολλα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰ στη μεσαία σχάρα για 40′-45′

Μόλις ψηθεί,βγάζουμε κ αφήνουμε να κρυώσει καλά.ετοιμαζουμε την κρέμα σοκολάτας

Για την κρέμα
Χτυπάμε τα αυγά με τα ζαχαρη(Αν δεν έχεις κ εσύ μίξερ,ετοιμάσου για τενοντιτιδα ή κάνε κάτι άλλο μέχρι να παρεις)

Ρίχνουμε το λιωμένο κ ζεστο βούτυρο ,το κακάο κ το πορτοκαλι κ ανακατεύουμε καλά.Μόλις γίνει λείο το αφήνω να κρυώσει.

Μόλις έχει κρυώσει το κέικ,το κόβω στη μέση με μικρότερο το πάνω μέρος. Χαραζουμε το κάτω μέρος κ αφαιρουμε με κουτάλι την ψίχα κ προσθέτουμε την κρέμα αλλά όχι όλη για να ρίξουμε κ από πανω.

Τοποθετουμε ξανά το πάνω κομμάτι του κεικ κ Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρεμα από πάνω. βαζουμε στο ψυγείο κ αφήνουμε για 2 ώρες να σταθεί η κρέμα.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Lina Chaliasou“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.