Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Σκέτη γλύκα ο “μπαμπάς”! Θαυμάσιο τουρτο-κέικ, πολύ λαχταριστό […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Σκέτη γλύκα ο “μπαμπάς”! Θαυμάσιο τουρτο-κέικ, πολύ λαχταριστό και αφράτο!

ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
μισό φλιτζάνι αλεύρι
μισο φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλακι εσανς βανίλια
1 φακελάκι μπεικιν

Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
2,5 φλιτζάνια ζαχαρη
ξυσμα ενος πορτοκαλιου και μισο πορτοκαλι…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και για το γαρνιρισμα και το γέμισμα:
1 κουτακι garni που εχουμε βάλει στο ψυγείο και μισο κουτάκι ζαχαρούχο…

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα…ψηνουμε σε βουτυρωμένη φορμα για 40 με 50 λεπτα – 180 Βαθμούς (πανω κατω αντιστασεις)

Στο μεταξύ βραζουμε τα υλικα για το σιρόπι για 3 λεπτα και αφηνουμε να κρυωσει…ζεστο γλυκό,κρυο σιροπι…χτυπαμε το γκαρνι με το ζαχαρούχο..

Γεμίζουμε και γαρνίρουμε το γλυκο κοβωντας το στη μεση και κοβουμε κομματια το πορτοκαλι που ειχαμε στο σιροπι μας και διακοσμούμε!

Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.