Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Εξαίσιο γεμάτο άρωμα, λαχταριστό και ζουμερό..

Υλικά
2 κούπες φαρίνα κοσκινισμένες
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο (εγω εβαλα ελαιολαδο)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι Μπέικιν (κοσκινισμένο με την φαρίνα)
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπόλ, χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Μόλις, το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα.

Περιμένουμε πρώτα να ανακατευτεί καλά το ένα και μετά ρίχνουμε το επόμενο. Ρίχνουμε μέσα την βανίλια και αφού έχουμε κοσκινίσει την φαρίνα με το μπέκιν αρχίζουμε σιγά σιγά να τα ρίχνουμε στο μπόλ, εναλλάξ με τον χυμό πορτοκάλι.

Τα χτυπάμε έως ότου να ενωθούν καλά.

Στη συνέχεια, παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και αφού την αλευροβουτυρώσουμε ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40′.

Μόλις φουσκώσει και πάρει λίγο χρώμα το ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν έγινε και το βγάζουμε απο τον φούρνο.

Απο πανω φτιάχνουμε γλασσο με αχνη και χυμο πορτοκαλιου. Μέσα ρίχνουμε και λιγό τρουφα…

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.