Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ploutarxos Adraxtas – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια του νερού ζεστό γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 αυγά
250 γρ. τυρί φέτα σπασμένη
250 γρ. κασέρι

Για τα φύλλα
Ελαιόλαδο

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να δέσει και να σφίξει ανακατεύοντας γρήγορα.

Ρίχνουμε το γάλα όπως είναι ζεστό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σφίξει, προσθέτουμε το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία και λεία κρέμα.

Στο τέλος προσθέτουμε και τα δύο τυριά.

Λαδώνουμε το ταψί μας με ένα πινέλο και βάζουμε το πρώτο φύλλο.Απλώνουμε πολύ καλά τη γέμιση να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για το δέυτερο φύλλο.και πριν το βάλουμε στο φούρνο βρέχουμε με λίγο νερό την πίτα μας.

Χαράζουμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50 – 60 λεπτά.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ploutarxos Adraxtas “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕκπληκτικό, χωρίς υπερβολές, κέϊκ πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΧειροποίητη Μερέντα