Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou‎ – Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

Διαφήμιση

5 αυγά,
1 κούπα του νεσκαφε ζάχαρη,
1 κούπα του νεσκαφε αλεύρι φαρίνα,
3 κουταλιές της σούπας κακάο,
3 κουταλιές της σούπας ινδοκαρυδο

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 12 λεπτά, ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι, κακάο και την καρύδα. Βάζουμε λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψάκι και βάζουμε το μείγμα μέσα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πάρα μα πάρα πολύ καλά. Κόβουμε 3 πάγους με μαχαίρι ή κλωστή.

ΚΡΕΜΕΣ
1 κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κρόκους.αυγών
3 κουταλιές βούτυρο
1 βανίλια
3 κουταλιές ινδοκαρυδο

Ζεσταίνουμε το γάλα, την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και το αλεύρι.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε. Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, βανίλια και το βούτυρο.
Από αυτή την κρέμα βγάζουμε την μισή δόση και την κάνουμε σοκολατένια, δηλαδή ρίχνουμε μέσα σπασμένη 130 γραμμάρια κουβερτούρα και μέσα στην κρέμα το ινδοκαρυδο

ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα του νεσκαφέ ζάχαρη,
1 κούπα του νεσκαφέ νερό,
2 κουταλιές της σούπας λικέρ καρύδα!
Βράσιμο 3 λεπτά

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Παίρνουμε τον έναν πάτο, τον τοποθετούμε στην κατάλληλη πιατέλα, τον σιροπιάζομε με κρύο σιρόπι, βάζουμε την κρέμα σοκολάτας, ξανά παντεσπάνι σιρόπιασμα κρέμα βανίλιας, και τέλος πάλι παντεσπάνι.

Τελειώνουμε με σαντιγί και ινδοκάρυδο!!!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou‎Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤέλειος Κορμός από την Τζένη Τσανακτσίδου
Επόμενο άρθροΤηγανίτες σπέσιαλ, τραγανές από έξω, μαλακές από μέσα!