Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι του Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ για ταρτιερα 22 εκ. 200 γρ αλεύρι 100 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι του Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
για ταρτιερα 22 εκ.

200 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
70 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
3 αχλάδια

για την κρέμα αμυγδάλου
130 γρ βούτυρο
130 γρ αμύγδαλα σε σκόνη
90 γρ ζάχαρη άχνη
20 γρ κορν Φλάουερ
1 αυγό
υγρή βανίλια
20 γρ κονιάκ ή μαύρο
φιλέ αμύγδαλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το μπισκότο της ζύμης
ενσωματώνουμε όλα τά υλικά
και όταν γίνει μια ζύμη την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα
μετά την απλώνουμε στη ταρτιερα βάζουμε μέσα φασόλια ρεβύθια για βάρος και ψήνουμε στους 180 β. για
20 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει

μετά καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση τα αχλάδια τα βάζουμε σε ένα κατσαρολακι με νερό ζάχαρη ένα στικ
κανέλα και φλούδα λεμονιού και τα βράζουμε λίγο να μαλακώσουν.
καί τα αφήνουμε μέσα

για την κρέμα αμυγδάλου
αφήνουμε το βούτυρο έξω να μαλακώσει καλά βάζουμε την ζάχαρη άχνη ανακατεύουμε να γίνει μια κρέμα
βάζουμε και το αμύγδαλο και το αυγό

ανακατεύουμε καλά και το κορν Φλάουερ τη βανίλια και το κονιάκ
την απλώνουμε πάνω στο μπισκότο
και την βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σταθεί μετά βγάζουμε τα αχλάδια από το σιρόπι

τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίσουν τα κόβουμε τα απλώνουμε
πάνω στην κρέμα ρίχνουμε από πάνω φιλέ αμύγδαλο και ψήνουμε ξανά για 40 με 45 λεπτά την αφήνουμε να κρυώσει
και ρίχνουμε αν θέλουμε ζάχαρη άχνη.

Η Συνταγή είναι του Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.