Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

3 Κεσεδάκια φράουλες δλδ 1,1/2 κιλο
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κόφτη κουταλιά του γλυκού κανέλα
Μισό χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φράουλες
Τις κόβουμε στα τέσσερα κομμάτια,τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την μια κούπα νερό και την ζάχαρη
Μόλις αρχίσει το βράσιμο χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαφρίζουμε

βράζουμε περίπου 40 λεπτά και στο τέλος παίρνουμε τις φράουλες από μέσα με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε μέσα στο μπλέντερ και τις κόβουμε…τοποθετούμε την μαρμελάδα σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το λεμόνι,βάζουμε πάλι στην φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια και σε 5 λεπτά σβήνουμε

Αποστειρώνουμε τα βάζα μας μέσα σε κατσαρόλα με καυτό νερό μαζί με τα καπάκια τους και ρίχνουμε μέσα την μαρμελάδα καυτή κλείνουμε καλά και γυρνάμε Τούμπα τα βάζα μας και τα αφήνουμε για ένα βράδυ..!!
Το σιρόπι που θα μείνει το βάζουμε σε μπουκάλια και το χρησιμοποιούμε στα παγωτά…με αυτόν τον τρόπο έχουμε και μαρμελάδα και σιρόπι..!!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.