Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλέυρι
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
1 ποτήρι περίπου νερό

Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο το άσπρο μέρος
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι πιπέρι λάδι

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι την ζάχαρη το αλάτι ανακατέυουμε κάνουμε μια γουβα στην μεση ριχνουμε το λάδι το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.

Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ με λίγο λάδι από επάνω σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε και το σπανάκι να μαραθεί και να πιει τα υγρά του.Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον άνηθο.

Αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 μπαλάκια.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο βάζουμε στην άκρη γέμιση και το κάνουμε ρολό.

Το στρίβουμε και το βάζουμε στο κέντρο του λαδωμένο ταψιου.

Αφου βάλουμε όλα τα ρολά ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180 μια ώρα περίπου

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΛατρεμένη τάρτα με μελιτζάνες
Επόμενο άρθροΣιροπιατσές αρωματικές μπουκιές ταψιού – φοινίκια…