Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά λίγα, συνταγή απλή, εκτέλεση εύκολη, αποτέλεσμα σούπερ! […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά λίγα, συνταγή απλή, εκτέλεση εύκολη, αποτέλεσμα σούπερ!

Υλικά
Κέικ 5 αυγά
1 φλ. αλεύρι
½ φλ. κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανιλλινες
1 φλ. μαργαρίνη λιωμένη
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. χυμό πορτοκάλι

Σιρόπι
500 γρ. νερό
½ φλ. κακάο
1 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
1 κ.σ. κορν φλάουρ

*χρησιμοποιουμε μια απλή κούπα του καφε. Αυτή ισοδυναμεί με ένα κυπελλακι από γιαούρτι!

Εκτέλεση
Απλά τα πράγματα! Χτυπάς όλα τα υλικά για το κέικ μαζί για πέντε λεπτά. Βάζεις το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 22 εκ. και ψήνεις για 30 λεπτά στους 180°C σε καλά προθερμασμενο φουρνο!

Για το σιρόπι
βάζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύεις και αφήνεις σε σιγανή φωτιά για περίπου πέντε λεπτά να δέσει πολύ ελαφρώς.

Το σιρόπι το φτιάχνεις όσο ψήνεται το κέικ για να κρυώσει λίγο.

Βγάζεις το κέικ απ’ το φούρνο αφήνεις δέκα λεπτά και ποτίζεις με το σιρόπι.

Μετά από μισή ώρα είναι έτοιμο!

Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.