Διαφήμιση

Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υπέροχη σοκολατόπιτα με πλούσια υλικά και γεύση!

Υλικά:
1 κούπα αλεύρι φάριν απ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 1/2 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο
1 αυγό
1 1/2 κούπα κακάο
1 κουταλάκι σόδα
2 βανιλιες
1 πρέζα αλάτι

Διαφήμιση

Γλασσο:
1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 200γρ
1 κουβερτούρα γάλακτος 200γρ.

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι το γάλα την ζάχαρη και το αυγό και δουλεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κακάο,βανιλιες,σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά

Ρίχνω το μίγμα σε βουτυρωμένη στρογγυλή 25αρα φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτα.

Φτιάχνουμε το γλασο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ριχνουμε στα κομμάτια κουβερτουρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στην σοκολατόπιτα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. ΝΤΙΝΑΣ ΛΟΥΛΟΥ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΡαβανί βυζαντινό με κρέμα, από την Πόλη
Επόμενο άρθροΑπίθανο σπιτικό παστίτσιο