Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία ρεβίθια
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 αγγούρι
1 πράσινη πιπεριά
½ κρεμμύδι
10 ελιές καλαμών
100γρ φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
½ κούπα ελαιόλαδο
¼ κούπας λευκό ξύδι
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
¼ κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε μπολ με νερό και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα το βράδυ πριν τα μαγειρέψουμε (ώστε να μαλακώσουν). Την επόμενη μέρα, ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε σε κυβάκια το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, κόβουμε τις ελιές σε φέτες και θρυμματίζουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια με όλα αυτά τα υλικά και συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αναδεύουμε καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και το περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα μας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Διαφήμιση

Καλή επιτυχία

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΕύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΥπέροχο ρυζόγαλο δροσερό, με ξεχωριστή γεύση μαρμελάδας φράουλα