Η Συνταγή είναι από κ. Evi G. Veltsiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Η παρακάτω συνταγή με τα αναφερόμενα υλικά βγάζει περίπου 60 κύβους. Αξίζει τον κόπο, είναι πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο και πάνω από όλα θα ξέρουμε τι τρώμε!

Υλικα
-2 κολοκυθακια
-2 καρότα
-2 πράσινες πιπεριές
-2 κόκκινες πιπεριες
-2 μεσαία πρασα
-5 μπουκετακια μπροκολο
-αλάτι
-πιπερι(μαύρο και κόκκινο)
-ελαιολαδο
-κουρκουμα

Διαφήμιση

Εκτελεση
1. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας.

2. Ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά. Εγώ χρησιμοποίησα κολοκύθι, πιπεριά
πράσινη και κόκκινη, καρότο, μπροκολο και καρότο.

3. Βάζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να βραζει και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και
τα μυρωδικα(μαϊντανός, άνηθος και σελερι). Το νερό πρέπει να καλύπτει τα
λαχανικά.

4. Ανακατεύουμε και μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε 2 κτσ αλάτι, 2 κτσ κουρκουμα, 1
κτγ πιπέρι μαύρο και λίγο κόκκινο πιπέρι.

5. Βράζουμε για 30′.

6. Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι βρασμένα και ξεκινάμε τη πολτοποιηση. Βάζουμε το
μείγμα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας καλό λάδι.

7. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε σε παγοθήκες.

8. Μόλις παγώσουν, τις βγάζουμε και τις βάζουμε είτε σε τάπες είτε σε σακούλες
αποθήκευσης και πάλι στη κατάψυξη!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Evi G. Veltsiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστή και ζηλευτή σιροπιαστή σοκολατόπιτα ! Η καλύτερη που έχετε φάει..
Επόμενο άρθροΠεντανοστιμα και τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης για το πρωινό μας