Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Αυτή η πορτοκαλοπιτα είναι άλλο πράγμα…! Σούπερ αρωματική […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Αυτή η πορτοκαλοπιτα είναι άλλο πράγμα…! Σούπερ αρωματική και ζουμερή που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτήν την γλυκιά δημιουργία!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
4 πορτοκάλια.
250 ml ηλιέλαιο
200 γραμ ζάχαρη
150 γραμ γιαούρτι στραγγιστό
1κγ μπέικιν
1/2 κγ σόδα
Λίγο φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα δύο πορτοκάλια μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν κόβουμε σε κομμάτια αφαιρούμε τα κουκούτσια και περνούμε στο μούλτι.

Το φύλλο το απλώνουμε και το βάζουμε στους 100 βαθμούς αέρα στο φούρνο να στεγνώσει. Ενδιάμεσα γυρίζουμε τα πάνω κάτω ανακατεύοντας να στεγνώσει καλά.

Το βγάζουμε και το θρυμματίζουμε με τα χέρια και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό από τα άλλα 2 πορτοκάλια μέσα διαλυμένη τη σόδα, τον πολτό από τά αλλα 2 πορτοκάλια και το γιαούρτι.

Προσθέτω το ηλιέλαιο και εν συνεχεία το μπέικιν με τα θρυμματισμένα φύλλα ανακατεύοντας καλά με το κουτάλι.

Στρώνω σε βουτυρωμένο ταψί εδώ 34×26 ή 32 στρογγυλό και ψήνω 170 αέρα για περίπου 40 λεπτά. 5 λεπτά πριν το βγάλω το πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ.

Όταν το βγάλω αφήνω να κρυώσει και ετοιμάζω το σιρόπι.

ΣΙΡΌΠΙ
600 ml νερό
500 γραμ ζάχαρη
2-3 φέτες πορτοκάλι
1 κγ ανθόνερο

Βράζω μόνο 5 λεπτά δεν θέλω βαρύ σιρόπι.
Αφήνω λίγο να πέσει η θερμοκρασία του και σιροπιάζω σιγά σιγά το γλυκό μου.
Αφήνω να απορροφήσει καλά και να κρύωσει και μετά κόβω!

Η Συνταγή είναι από κ. Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.