Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

ΥΛΙΚΑ:

3 αυγά.
125 γραμμάρια ζάχαρη.
100 ml γάλα.
100ml σπορέλαιο.
155 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ.
2 βανίλιες
4 κουταλιές της σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν. Στην συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, το αλεύρι , 4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κακάο και τα χτυπάμε 2 λεπτά!

Τοποθετούμε το μείγμα μας στην λαδόκολλα σε ταψί (30) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά και άλλα 10 λεπτά σβησμένο!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 2 ποτηριά νερό με 2 ποτηριά ζάχαρη για 4 λεπτά. Αφού αρχίζει να βράζει μετράμε!Βγάζουμε το γλυκό και σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά!

ΚΡΕΜΑ:

Χτυπάμε 2 μορφατ μεταλλικά κουτιά σε σαντιγί και ρίχνουμε 1 κουτί μεταλλικό ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό! Αφού κρυώσει το γλυκό τοποθετούμε την κρεμά και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα!

ΓΛΑΣΣΟ:

Ζεσταίνουμε 230 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες καλά και τοποθετούμε 250 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια σε ένα μπολ! Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε!

Τοποθετούμε στην φωτιά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό!

Τέλος, ρίχνουμε 1 κουτάλια της σούπας λάδι! Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να γίνει λίγο χλιαρό και το τοποθετούμε πάνω στην κρέμα!

Καλή επιτυχία!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!