Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Διαφήμιση

Άλικα:
Για το παντεσπάνι:
31/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 φλ. ζαχαρη
6 κ.σ. .κακαο
2 κ.γ.σοδα μαγειρικής.
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.σ.ξυδι
3/4 κούπας καλαμποκελαιο
2 φλυτζάνια νερό

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ:
2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
2 φλυτζάνια του καφέ νερό
1 βανίλια(Εγώ έβαλα σιρόπι από γλυκό του κουταλιού κεράσι)

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
5 κ.σ.ζαχαρη
250 κουβερτουρα γλυκό κουταλιού κεράσι ( προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για την κρέμα:
Ψιλοκόβουμε την κουβερτουρα και την βάζουμε σε ένα μπολ.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα σε σημείο βρασμού.

Αποσυρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη Όλο αυτό το μίγμα τό ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα.Περιμενουμε 1′ και ανακατεύουμε μέχρι νά έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό σοκολατένιο υγρό.

Το βάζουμε στο ψυγείο για νά παγώσει καλά. Οταν κρυώσει το χτύπημα στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα νά γίνει σαντιγί . Προθερμαινουμε τό φούρνο στους 180βαθ. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το κακάο το αλάτι και τίς βανίλιες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε το ξύδι και την σόδα νά αφορίσει τό ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι εν συνεχεία ρίχνουμε το καλαμποκελαιο και τέλος τό νερό. Χτυπάμε δυνατά με τό σύρμα μέχρι νά έχουμε ένα ωραίο μίγμα.

Το βάζουμε σε ταψακι που τό έχουμε καλύψει με μαργαρίνη Τό ταψακι ήταν 31 εκ. Βάζουμε λαδόκολλα άδειαζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40′ κάνουμε όμως την δοκιμή με ένα μαχαίρι Αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο.Αν όχι ψήνουμε λίγο ακόμα.

Το βγάζουμε και καί τό αναποδογυρίζουμε πάνω σέ καθαρή πετσέτα και τό αφήνουμε να κρυώσει καλά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ

Το βάζουμε 3′ . Κόβουμε το παντεσπάνι σέ 2 η 3 πατους ανάλογα πώς το θέλουμε.

Διαφήμιση

Βαζουμε τον πρώτο πάτο και τον ραντίζουμε με ότι έχουμε επιλέξει η ( σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ή σιρόπι που φτιάξαμε) και προσθέτουμε το 1/3 τίς κρέμας Αν θέλουμε βάζουμε και κομμάτια γλυκό κουταλιού καλά στραγγισμενο.

Βαζουμε τον δεύτερο πάτο με την ίδια διαδικασία και τέλος τον τρίτο. Στολιζουμε με ότι εμάς μας αρέσει. Εγω έβαλα καραμελωμενους ξηρούς καρπούςγύρω_ γύρω .

Και από πάνω τριμενη σοκολάτα με λίγα κεράσια γλυκό αφού τό ίδιο έβαλα καί μέσα.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο Mαμαδίστικο γλυκάκι, που θα κάνετε πολλές φορές.
Επόμενο άρθροΥπέροχο και πεντανόστιμο σουφλέ με Μελιτζάνες