Υπέροχη λαχταριστή σαλάτα μέσα στο χρώμα και τη γεύση
Connect with us

Συνταγές

Υπέροχη λαχταριστή σαλάτα μέσα στο χρώμα και τη γεύση

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
4 πατάτες
4 παντζάρια
4 καρότα
4 αυγά
1 κούπα μαγιονέζα
2-3 κρεμιδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
1 . λεμονι
Λίγο λαδι
Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λεμονι, το λαδι και το αλατοπιπερο.

Το αφήνουμε να κρυώνει.

Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λαδι και το αλάτι.

Διαφήμιση

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λεμονι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τούς κροκούς (οι κροκοί θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).

Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα

Σε μία φόρμα ζελέ πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. ρίχνουμε με την σειρά αλάτι, πιπέρι, άνηθο, τους κρόκους και το ασπράδι.

Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το καρότο. Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονεζα.

Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το παντζάρι.

Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα .Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την πατάτα

Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Ποια είναι η επόμενη Συνταγή που θες να δεις σε Βίντεο ?
×
3 Απίθανες Δημιουργίες με την Βασική Ζύμη για πίτες!