ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα
1 κ.σ. σόδα μαγειρική
1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 1/2 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
1 1/2 κ.σ. κανέλα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
χυμός από 1 πορτοκάλι

Διαφήμιση

Για το σιρόπι 
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
φλούδα 1 λεμονιού
2 κομμάτια ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα ολόκληρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε ελαφριά το γάλα ώστε να γίνει χλιαρό και αραιώνουμε μέσα σε αυτό τη μαγειρική σόδα.

Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα μέσα στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το ψιλοκομμένο καρύδι. Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το συμπληρώνουμε στο μίγμα μας. Το ανακατεύουμε με μία μαρίζ και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 30 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 50 περίπου λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ξύλο κανέλας και τα γαρύφαλλα να βράσουν. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δούμε φουσκαλίτσες στην επιφάνεια της κατσαρόλας.

Αφαιρούμε την καρυδόπιτα από το φούρνο όταν θα έχει φουσκώσει επαρκώς και την κόβουμε σε κομμάτια. Περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό μας να σταθεί.

Αν το επιθυμούμε, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή με ολόκληρα καρύδια.

Διαφήμιση

Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΛατρεμένο μοσχομυριστό γλυκό μανταρίνι!
Επόμενο άρθροΜελωμένο κότσι με πορτοκάλι, βερίκοκα και δαμάσκηνα