Η Συνταγή είναι από κ. Ralou Piou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Διαφήμιση

Στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία το λένε “πουτίγκα”.

ΥΛΙΚΑ
Βάση

6αυγα
1 κούπα ζαχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα καρυδια
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
2 βανίλιας
1 κ.σ κανέλλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο

Διαφήμιση

ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΥΓΑ ΜΕ ΖΆΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ Κ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ

ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΆ ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΙΣ

Σιρόπι
2 κούπες ζαχαρη
2 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλλα
1 φλούδα λεμονι
ΤΑ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ Κ ΑΠΌ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΎ ΜΕΤΡΑΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ

Κρύο γλυκό ζεστό σιροπι

Κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
4 κουταλιές ανθός αραβοσίτου γεύση βανίλια
4 κουταλιές κον φλαουερ
2 βανίλιας
Λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρολα σε χαμηλή φωτιά κ ανακατεύουμε μέχρι μα πήξει την βάζουμε σε ένα μπολ κ σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει κρουστα κ την αφήνουμε να κρυώσει

Σαντιγί
1 Μορφατ χτυπημένο
1 φλ.καφε γάλα
1 φλ τσαγιού ζάχαρη αχνη

Μόλις κρυώσει η κρέμα βανίλιας την ξανά χτυπάμε να αφρατέψει κ ενσωματώνουμε μέσα κ την κρέμα σαντιγί

Σερβίρουμε με λίγο τριμμένοκαρύδι

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ralou Piou “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠολύ ωραία κ εντυπωσιακά Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας με άχνη για τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς με ξηρούς καρπούς, σκέτη ΚΟ-ΛΑ-ΣΗ