Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλο ζύμη κουρού 3 ματσάκια […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο ζύμη κουρού
3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
Φέτα ανάλογα πόση θέλουμε μέσα,εμένα τρώνε πολλή και βάζω 400 γραμμάρια
Λίγο τραχανά ξινό,το ξέρω από την μαμά μου, ώστε να τραβήξει τυχόν υγρά από το σπανάκι
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
Αυγό κρόκο και λίγο εβαπορέ
Αλάτι και πιπέρι και αν θέλουμε λίγο κύμινο που ενισχύει την γεύση από το σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι,αλάτι προσέχουμε μην είναι αλμυρή ή φέτα και γίνει λύσσα,πιπέρι και κύμινο.

Αφήνουμε να βράσει λίγο.Βάζουμε λάδι με το πινέλο στο ταψί ή αντικολλητικο χαρτί,και βάζουμε το φύλλο.Ρίχνουμε παντού τραχανά,όχι πολλή,την γέμιση το σπανάκι,τρίβουμε πάνω την φέτα και ρίχνουμε παντού ακόμα λίγο πιπέρι.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο,περνάμε με το πινέλο αυγό κρόκο με εβαπορέ,χαράζουμε,όχι μέχρι κάτω,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις στην μέση του φούρνου για 20 λεπτά,με τον δικό μου φούρνο.

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.