ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλα κρούστας
700 gr κολοκύθα γλυκιά
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
150 gr ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα
250 gr βιτάμ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
κανέλα για το πασπάλισμα

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια την κολοκύθα και είτε την βράζουμε, είτε την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου . Μόλις η κολοκύθα ψηθεί και μαλακώσει αρκετά, την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και την αφήνουμε να στραγγίξει από τα νερά της. Όσο περισσότερο την αφήσουμε να στραγγίξει, τόσο το καλύτερο. Σε αυτό το στάδιο είναι που μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε με τη σειρά σουρωμένα τα φύλλα κρούστας. Ρευστοποιούμε το βιτάμ και το περιχύνουμε πάνω στα φύλλα κρούστας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 25 λεπτά.

Μόλις στραγγίξει η κολοκύθα, τη βάζουμε μαζί με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι προκειμένου να εξατμιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το περίσσιο νερό. Την αφήνουμε στη συνέχεια να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το γάλα και το 1κ.γ κανέλα. Στο τέλος συμπληρώνουμε την κολοκύθα που έχει κρυώσει. Περιχύνουμε το μίγμα μας στο πυρέξ, πάνω στα ψημένα φύλλα κρούστας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 25 λεπτά.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα.

Διαφήμιση

Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑπερίγραπτοοοο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΝοστιμότατα λαζάνια με φιλέτο κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού