Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “F for Food” Υλικά Ενα λιτρο γαλα, που να λήγει σημερα η χθες η και να […]

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “F for Food”

Υλικά
Ενα λιτρο γαλα, που να λήγει σημερα η χθες η και να μην λήγει,καλο ειναι κι αυτο
8 φυλλα κρουστας
130 γρ βουτυρο για αλοιμα φύλλων ,εβαλα Lurpak
40 γρ βουτυρο για την κρεμα
150 γρ ζαχαρη
150 γρ σιμιγδαλι ψιλο
2 βανιλιες
Λιγο αλατι
Λιγο ξυσμα λεμονιου
Κανελα,αχνη ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιαχνουμε την κρεμα και την αφηνουμε να κρυωσει,σκεπασμένη με μεμβρανη

Σε κατσαρολα ριχνουμε : γαλα,ζαχαρη,βανιλιες ,αλατι,σιμιγδαλι ,ξυσμα

Ανακατευουμε καλα,συνεχεια και μολις αρχισει να βραζει το σβηνουμε,ριχνοντας το βουτυρο μεσα

Βουτυρωνουμε πυρεξ 23χ32 και απλωνω τα φυλλα σταυρωτα
Βαζουμε τη γεμιση και τα κλεινουμε καλα

Βάζουμε ολα τα φυλλα απο κατω ,και τελειώνουμε με ενα διπλωμένο φυλλο στην επιφανεια
Αφου βουτυρωνουμε καλα και την επιφανεια, ραντιζουμε με λιγο νερακι.

Ψηνουμε σε αντιστασεις στους 200 μεχρι να ροδισει καλα απο πανω

Τοτε το βγαζουμε απο το φουρνο και το αναποδογυριζουμε με προσοχη σε μεγαλύτερο ταψι

Το αφηνουμε να παρει χρωμα κι απο αυτην την πλευρα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “F for Food”