Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
1/2 φλυτζάνα τσαγιού χυμό πορτοκάλι
125 γρ κουβερτούρα
3 κ.σ. κονιάκ
60 γρ. βιτάμ
1 1/2 φλυτζάνα τσαγιού καρύδια κομμένα χοντρά
1 1/2 -2 φλυτζάνες φρυγανιά τριμμένη
500 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πρώτα 5 υλικά τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και τα λιώνω. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα πυρεξ και προσθέτουμε τα καρύδια και τη φρυγανιά.

Φτιάχνουμε ένα μαλακό μείγμα το τυλιγω σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30′.

Μετά το απλώνουμε στο τραπέζι και ανάμεσα σε 2 ξυλάκια πάχους 1 εκατοστού τα απλωνουμε με μπλάστη και κόβουμε μισοφέγγαρα.

Τα ξαναβαζουμε στο ψυγείο κ λιώνω σε μπελ μαρί τα 500 γρ κουβερτούρα με 2 κ.σ. ηλιέλαιο .

Τα βουτάμε μέσα και τα τοποθετουμε επάνω σε λαδόκολλα.

Από πάνω βάζουμε τριμμένο καρύδι.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.