Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Ένα νεροποτηρο χλιαρό νερό
το 1/3 του οποίου είναι γάλα
Ενα φλυτζάνι σχεδόν του καφέ( μικρό) λάδι
μια κοφτη κουταλιά ζάχαρη
ένα κουταλάκι αλάτι
λιγο λεμόνι
λίγη ρακή
ξυνομυζηθα ή γαλομυζηθρα
μισό φακελάκι μαγια
αλεύρι κοινό μαζί με φαρινα(μισο-μισο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε τη μαγια στο γαλα-νερο-ζάχαρη,προσθέτουμε ρακή, λεμονι, το αλάτι στο αλευρι και φτιάχνουμε μαλακό ζυμάρι να κολλαει ελαφρως.

Αφήνουμε δεκα λεπτα ,ανοίγω φυλλαρακια με το χέρι,βάζουμε μυζήθρα,κλείνουμε και πατάω να πλατυνει και να λεπτυνει. Αφήνουμε κανένα τέταρτο σε ζεστό μέρος και τηγανιζουμε σε φωτιά όχι πολύ δυνατή,για να προλαβει να ψηθεί το ζυμάρι.

Σερβίρουμε με μέλι

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.