Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

4  φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο και λίγο παράπάνω
3/4  του φλιτζανιού χλιαρό νερό
1/4  του φλιτζανιού γάλα χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 φακελάκι μαγιά  ξερή
1 αυγό
100 γρ λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΓΕΜΙΣΗ:

τυρί φέτα (τρίμματα ) ανθότυρο και λίγο μανούρι
φρεσκοτριμμένο  ασπρο  πιπέρι ή πάπρικα γλυκεία
1-2  κουταλιές γιαούρτι
λίγο γάλα  για  το τέλος και σουσάμι

Δες και αυτό!
Σαΐτια Μονεμβασιάς (Πιταρούδια με χορταρικά και τυρί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βάζουμε  στον  κάδο   του αρτοπαρασκευαστή  ή  σε ένα  μπολ την μαγιά  , το  νερό, το γάλα  ,  την  ζάχαρη  το  αυγό, το  λάδι και το  γιαούρτι  και  ανακατεύομε  να  ενωθούν όλα  τα υλικά   μαζί και σιγά -σιγά  προσθέτουμε  το αλάτι, και   το αλεύρι  μας λίγο  -λίγο  και  ζυμώνουμε  να  ενωθούν τα  υλικά  μας  … μέχρι να  έχουμε μια   ζύμη  απαλή  και  χωρίς  να κολλάει  στα χέρια  μας . Την αφήνουμε  λίγο  να ξεκουραστεί  για 30 -40  λεπτά !!
  •  Χωρίζουμε  τη ζύμη σε 8 μέρη και τα  ανοίγουμε φύλλα,  με  την βοήθεια του πλάστη  και με  νισεστέ ανακατεμένο με αλεύρι στρογγυλά   ,   .
  • Κόβουμε με  ΄ένα μαχαίρι σταυρωτά  σαν την πίτσα  αλλά  σε  4 κομμάτια
  • Παίρνουμε το ένα  κομμάτι το βουτυρώνουμε  με  λίγο λάδι και όπως  φαίνεται  στις  φωτογραφίες  παρακάτω με  μια  ουρά  από μια κουτάλα ξύλινη από την πάνω γωνία του φύλλου το μαζεύουμε και το ” διπλώνουμε ”

  •  Βάζουμε από 1 κουταλιά γέμιση,  και …
Δες και αυτό!
Ένας διαφορετικός Μουσακάς από την Αργυρώ !

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia

Διαφήμιση