Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Συνιστούμε διπλή δόση γιατί εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν! […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνιστούμε διπλή δόση γιατί εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν!

ΥΛΙΚΑ
Ζύμη

300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια βούτυρο σοφτ
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γραμμάρια)
Λίγο αλάτι
Λίγη σόδα σκόνη (όχι που πίνουμε )

Γέμιση
100 γραμμάρια φέτα
1 ή 2 αυγά
Αλάτι ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα
Πιπέρι και δυόσμο αν θέλουμε,εγώ έβαλα και μοσχοβολάει το σπίτι

2 κρόκους και λίγο εβαπορέ για να αλείφουμε τα τυροπιτάκια
Αν θέλουμε σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο και προσθέτουμε το γιαούρτι να γίνουν κρέμα.Προσθέτουμε την σόδα το αλάτι το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και με τον γάντζο ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία μαλακή ελαστική ζύμη.Μόλις τυλιχτεί στον γάντζο είναι έτοιμη.

Για την γέμιση τα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά.

Ανοίγουμε με τον πλάστη ή και τα δάχτυλα ένα κομμάτι ζύμη και κόβουμε με ποτήρι κύκλους.Βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σαν φεγγαράκι.

Γυρω γύρω το κλείνουμε πατώντας το με πιρούνι.Τα παιρνουμε με πινέλο κρόκο αυγού με λίγο εβαπορέ,βάζουμε και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς με αέρα για 14 με 16 λεπτά

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.